Ströms Gård

- vid Fysingen i Fysingens naturreservat

 

 

Maden vid Ströms Gård och Fysingen. Peter Saarikoski, Eva Pettersson och gårdshunden Maja. 

Ströms Gård ligger vid Fysingens norra del och är omgiven av naturreservat och fågelskyddsområde www.fysingen.se. Gården har anor från 1700-talet och ägs idag av Wallstanäs AB. Peter Saarikoski och Eva Pettersson arrenderar gården och driver företaget Ströms Gård HB. Gården består av tre bostäder, tre ekonomibyggnader, två sommarstugor samt 10 ha mark. Två av bostäderna och en av sommarstugorna hyrs ut på längre sikt medan en av stugorna är tillgänglig för korttidsuthyrning inom kort. Den 1 maj 2009 invigdes Ströms Café där gästerna kan njuta av en fantastisk utsikt över Fysingen, fåglar i massor och betande kor (highland cattle). På caféet bjuds det på hembakat och smörgåsar. Cafét är öppet på söndagar från maj till och med augusti kl 10.00-16.00.

Ströms Gård HB är från och med sommaren 2009 ansvarig för skötseln av naturreservatet enligt avtal med länsstyrelsen. Kontaktperson är Peter Saarikoski, 0709-380 861.

På Ströms Gård finns det även möjlighet att hyra sommarbete för hästar. Den stora beteshagen är på 7 ha och är en fantastisk dalgång som är belägen mellan två grusåsar. På gården finns även ett litet stall med 3 boxplatser. För mer information om hästverksamheten kan du kontakta Eva Pettersson, 070-677 68 56.  

 

 

 Plattform för fågelskådning.

Gårdshunden Maja och vallhunden Ben.

Eva Pettersson med hästen Pricken.

 

Betande Highland Cattlekor vid Ströms gård.

 

 

Betessläpp i den natursköna dalen på 7 ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hästarna Falcon och Pricken njuter av sommarbetet i "Hästarnas dal". 2012

Stallbyggnaden.

Peter Saarikoski vallar korna i hagen med vallhunden Ben.

Huvudbostaden från 1906 i snöstorm 2010.